Skip to main content

Ediția a III-a a Târgului international de Carte pentru Copii BOOkerini a stat sub semnul Curajului și s-a desfășurat între 1-22 decembrie 2021 în Bucurețti, la Seneca Anticafe. Din program nu au lipsit sesiuni și ateliere de storytelling, sesiuni de live-drawing, ateliere de ilustrație, BD și povești, workshop-uri de formare, întâlniri între autori de carte și copii, lansări de carte, spectacol de teatru de umbre și o expoziție interactivă ”Mă numesc Curaj”.

Pornind de la câteva întrebări generale despre curaj precum: ”De câte feluri este curajul? Cum ne pot ajuta cărțile să ne depășim propriile frici? Cum arată Curajul în poveștile ilustrate?”, peste 700 de persoane, din care aproximativ 400 de copii cu vârsta cuprinsă între 6-15 ani au descoperit răspunsurile și au avut ocazia de a-și exprima propriile idei legate de Curaj, vizitând expoziția pe parcursul celor 22 de zile.

Invitata internațională a acestei ediții a fost Sharon Jacksties (din Marea Britanie, cu o experiență de peste 30 de ani în storytelling și în lucrul cu grupuri din divese medii sociale), care a susținut în dimineața zilei de 6 decembrie o sesiune de storytelling (au participat aproximativ 200 de copii din câteva școli internaționale din România: Alethea, Olga Gudynn International School, Școala Little Genius prin platforma ZOOM).

Au fost prezente cele mai reprezentative titluri de carte despre Curaj pentru copii (alese în prealabil de echipa proiectului) din partea a 16 edituri (Arthur, Vlad și Cartea cu Genius, All, Cartea Copiilor, Frontiera, Cartemma, Corint Junior, Curtea Veche, Nemi, Signatura, Univers, Vellant, Polirom jr., Portocala albastră, Manuscris, Seneca), cinci autoare de carte pentru copii care au susținut ateliere și sesiuni de lectură pentru copii (Victoria Păstrașcu, Iulia Iordan, Carmen Tiderle, Andreia Petcu, Cristiana Petre) și patru ilustratoare (Anca Smărăndache, Alexandru Ciubotariu, Veronica Neacșu, Cristiana Radu) s-au întâlnit cu micii cititori.
Peste 13.000 de persoane au urmărit ediția online (accesând paginile de FB dedicate proiectului Mă numesc Curaj, „Mă Numesc Curaj” – ediție specială BOOKerini și ale partenerilor), majoritatea din București (7060), dar și din alte alte 10 orașe din România, precum și în alte 9 țări (UK, Germania, Italia, Franța, Moldova, Belgia, Spania, Statele Unite, Olanda)

Am povestit despre această ediție în cadrul emisiunilor: ”Orașul vorbește”, la Radio România Cultural,”Totul despre România” la Radio România Internațional, ”Pauza Mare”, la Radio România Internațional și alte 30 de site-uri și pagini de in formare culturală.

700
participanți la expoziție
13.000
persoane au urmărit ediția online
16
edituri

Cum a fost la BOOKerini, ediția III?